Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szegénység arculata?

Joakim Eskildsen fotós a finn-svéd író- és költőnővel, Cia Rinne-el közös utazásai során készítette el a The Roma Journeys ("roma utazások") című könyv anyagát 2000 és 2006 között, mindegyik országban több hetet vagy hónapot időzve.

Joakim Eskildsen sorozata nagyot merít, és olyan szobákba és közjátékokba enged betekintést, amilyeneket ritkán látunk. A teljes sorozat megtekinthető Eskildsen weboldalán: www.joakimeskildsen.com

Hevesaranyos, Magyarország

Kanud, India

Badka, India

Glykia, Görögország

Tirnaveni, Románia

Vlașca, Románia

Saintes-Maries-de-la-Mer, Franciaország

Frépillon, Franciaország

Leskovo, Oroszország

Vodstroy, Oroszország

Vantaa, Finnország

Espoo, Finnország

2 Tovább

Bevezetés a görög cigányzenébe

 

A To tragoudi ton gyfton ("A cigányok dala") ismerős lehet Tony Gatlif Vengo című filmjéből, igaz, ott spanyol nyelven hangzik el Remedios Silva Pisa előadásában, és a címe Naci En Alamo, azaz Alamoban születtem. Ezt a verziót Eleni Vitali énekli a Songs Of Greece's Gypsies című válogatáslemezen.

A To tragoudi ton gyfton eredetije az O Balamos, egy görög cigány dal, amit Vitalin kívül több görög énekes is feldolgozott, köztük Yorgos Katzaris, George Dalaras, Paschalis Terzis, Manolis Lidakis és Dionysis Tsaknis. Többek szerint a dalt Tsaknis szerezte a kilencvenes években, és elsőként a kevésbé ismert Yorgos Katsaris énekelte lemezre.

Szép.

 

0 Tovább

Dzsipszizmus

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek