Cher Lloyd tavaly, tizenhét évesen került be a brit X-faktorba, és végül negyedikként esett ki a versenyből.

A bulvársajtó és a közönség támadta roma származása, és akaratos, pukkancs természete miatt is, mentora, Cheryl Cole viszont végig töretlenül támogatta, ahogy a televiziós tehetségkutatás koronázatlan királya, Simon Cowell is, mondván, Cherben minden megvan ahhoz, hogy akár egy komoly karrier nehézségeivel megbirkózzon.

Az utálkozók véleménye persze nem annyira számít akkor, ha Lloyddal - aki az utóbbi időben Miami és Los Angeles között ingázik - a jelenleg legnagyobbnak számító popzenei producerek és előadók készítenek dalokat. A Black Eyed Peas-ből ismert Will.I.Am már decemberben készített egy felvételt Lloyddal közösen. Vagy lehet, hogy Red One-t, Lady Gaga producerét kellene elsőként említenem? Vagy Jay-Z-t...? Vagy Katy Perry-t? Vagy azt a Cherly Cole-Katy Perry-Rihanna-Cher Lloyd kollaborációt, amiről mostanában suttognak?

Eléggé shooting star-karriernek tűnik ez egyelőre, ami nagyon vicces azok után, hogy nem találtam olyan újságcikket, komolyabbat sem, ami Cher apjának neve elé ne a "munkanélküli" állandó jelzőt tette volna, pedig én aztán alapos vagyok.

A fenti videóblog pár héttel ezelőtt készült, nem sokkal azután, hogy Cher Lloyd stúdióba vonult. Természetesen saját Youtube-csatornája is van  (www.youtube.com/cherlloyd), ahol az összes X-faktoros produkciója és videós üzenete megtalálható.

Egy biztos: ennek a lánynak jobban a vérében van az r'n'b és a hiphop, mint a nagy afroamerikai énekesnők legendás dalait rongyosra énekelő, erőtlen, jólfésült magyar versenyzőknek. Csak hogy kedvet csináljak hozzá.